Kom hier dat ik u kus. axtia-technologies.com 2019-01-24

Kom hier dat ik u kus Rating: 4,8/10 1386 reviews

Boekrecensie: ‘Kom hier dat ik u kus’

kom hier dat ik u kus

Doordat de schrijfster heeft gekozen voor de ik-verteller, krijg je ook steeds alleen de visie van Mona voorgeschoteld. Ze is een soort tutje, bang voor alles wat haar reputatie zou kunnen aantasten. De onzekerheid heeft inmiddels plaats gemaakt voor een gezonde ambitie, waarbij zij nu vrolijk stelt te willen gaan voor een volle meter. Marie betrapt hen en vertelt Mona dat ze al langer vermoedde dat hij een affaire had. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid. Ze ruziet vaak met Mona's vader en raakt van streek als Mona haar niet vertelt dat ze onterecht strafwerk heeft gekregen.

Next

axtia-technologies.com

kom hier dat ik u kus

Griet heeft een prutsboek geschreven, maar 't is 't schoonste prutsboek dat ik ooit gelezen heb. Ik wou glanzend geluk en onwerkelijk grote liefde. Ze doet uitspraken die ik liefst van al voor altijd zou onthouden. Ik vond het prachtig en het had, door het vlaams Nederlands een exotisch tintje. Bovendien slaagt ze in de voor debutanten hachelijke keuze voor de ik-vorm.

Next

Recensie: Kom hier dat ik u kus, Griet Op de Beeck

kom hier dat ik u kus

Toen ik het boek zag staan, in de rekken van een Nijmeegse boekhandel wist ik het: dit boek moét ik lezen. Achter gesloten deuren: dat is waar al het drama plaatsvindt. Jeroen Vullings Griet op de Beeck 1973 was tien jaar lang dramaturg in het theater. Ze doet zich vaak beter voor dan ze is en kan erg verwaand en gemeen overkomen, maar eigenlijk is ze heel onzeker. Mooie scènes genoeg, en scherpe dialogen tovert voormalig dramaturge Op de Beeck ook moeiteloos uit haar mouw. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

Next

axtia-technologies.com

kom hier dat ik u kus

Het maakt des te duidelijker dat voor sommige gedragspatronen de basis al gelegd wordt in onze vroege jeugd en dat uiteindelijk nurture omgeving, opvoeding toch meer invloed heeft dan nature aanleg, karakter, genen en hoe moeilijk het is om daarmee in het reine te komen en uiteindelijk jezelf een beetje terug te vinden. De vaak ingewikkeld geformuleerde aforismen die Op de Beeck het hele boek door rondstrooit en die we ook al lazen in Vele hemels , zijn er zo stilaan te veel aan voor mij. Kom hier dat ik u kus is een roman over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Anne-Sophie komt, maar weigert te praten over wat er destijds voor heeft gezorgd dat ze vertrok. . Dit kinderstandpunt ging mij vrij vlug vervelen en de 'wijsheden' van dit 8-jarige meisje vind ik af en toe overdreven. En dat houden van moet altijd weer opnieuw bewezen, bijvoorbeeld door je eendrachtig te scharen achter één welbepaalde visie.

Next

Recensie: Kom hier dat ik u kus » Eline schrijft hier

kom hier dat ik u kus

Vooral de sprong tussen deel 1 en deel 2 voelt als een koude douche en gaandeweg het tweede deel vroeg ik mij af waarom ik dit aan het lezen was. Mona besluit dat ze het Marie naar de zin wil maken en een tijdje gaat dat goed. Ik vond het intens, mooi, pakkend en vooral heel ontroerend. Ze vraagt Marie om terug te komen en drukt dan Maries sigaret op haar arm uit, als straf voor zichzelf omdat ze Marie niet goed genoeg denkt te hebben behandeld. Ze blijven eigenlijk een soort spelletje spelen, de schijn ophouden: Mona doet als volwassene wel alsof ze van Marie houdt, maar eigenlijk voelt ze niets voor haar.

Next

Kom hier dat ik u kus

kom hier dat ik u kus

Eigen recensie: Een erg tragisch boek met personages waarin je je kunt inleven. Vanaf dat moment komen er meerdere gedachtes. En natuurlijk ook nog over de liefde. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Ik vond het niet storend, maar ik moest er wel even aan wennen. Hij laat zijn dochter over aan de grillen van die enge moeder en haalt na haar dood zonder blikken of blozen een stiefmoeder in huis die in eenzelvigheid voor al die mannen niet onder doet. Ik wou een vader die ik meer kon helpen.

Next

Kom hier dat ik u kus by Griet Op de Beeck

kom hier dat ik u kus

Omdat je leest vanuit een kind, dus echt de kindergedachtes meeleest, werd de schrijfstijl anders. Kom hier dat ik u kus is een van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen; Dit boek is naast de boeken van Elsschot een van de weinige die ik in het Vlaams heb gelezen. Deel 1 vond ik met de stijl en woordenschat van een kind van tien. Nu haar broer Alexander een leven leidt dat niet aan de verwachtingen van hun vader en Marie voldoet, probeert Mona onbewust te leven naar het modelplaatje dat zij tijdens haar jeugd voorgeschoteld heeft gekregen. Wat sommige personages zeggen, ge kunt het u zo herinneren of inbeelden dat dat iets is dat uw moeder, tante, oma zou zeggen of gezegd hebben. Maar: dat gebeurt op bladzijde 252, in het derde en laatste deel van Kom hier dat ik u kus.

Next

Kom hier dat ik u kus Quotes by Griet Op de Beeck

kom hier dat ik u kus

Maar Mona, zo jong als ze nog is, snapt het niet. Langzaam vallen de puzzelstukjes op hun plaats. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid. De knap volgehouden kinderlijke toon in het eerste deel overtuigt en maakt dat de herkenbare, op zich weinig opzienbarende, ervaringen van Mona en haar stief ouders, broer en stiefzus des te schrijnender overkomen. Maak je theaterbezoek compleet met een heerlijke lunch of diner in ons sfeervolle Grand Café. Dit is zo'n boek dat een mens elk jaar opnieuw zou moeten lezen om zich wakker te schudden en bij de les te blijven.

Next

DeLaMar Theater

kom hier dat ik u kus

Ik vond het spijtig, niet zo lang geleden, dat Vele hemels zo snel uit was. Want het is een behoorlijk dikke pil bijna 400 pg. Maak direct jouw profiel aan, het is gratis en je krijgt: Maak direct jouw profiel aan! De roman is opgedeeld in drie delen; Mona als kind, als twintiger en als dertiger. Ik wou glanzend geluk en onwerkelijk grote liefde. Nadat hij het slaapmiddel heeft gekregen, is zij degene die 's nachts bij hem waakt. In deze periode leert ze om Prachtboek, wederom een indrukwekkend verhaal van Griet Op de Beeck. En ondertussen organiseren we de dingen zo, dat we geen tijd hebben om stil te staan bij dat wat we ten diepste voelen.

Next